"ШКОЛА – ЦЕ НЕ КОМОРА ЗНАНЬ, А СВІТОЧ РОЗУМУ, СВЯТИНЯ І НАДІЯ, ДУХОВНА КОЛИСКА НАРОДУ, НОРОВЛИВЕ ДИТЯ СУСПІЛЬСТВА". В.Сухомлинський

середа, 6 березня 2024 р.

Шкільні новини

 Громадська організація «Десяте квітня» за підтримки Агенції ООН у справах біженців у співпраці з адміністрацією Дмитрівського НВК та відділом освіти Новодмитрівської сільської ради розпочала імплементування програми «TEAM UP» та «Я підтримую друзів» на базі освітнього закладу. Протягом лютого-квітня фасилітаторами ГО «Десяте квітня» буде проведено цикл занять по даним програмам для групи молодших школярів («TEAM UP») та групи старших школярів(«Я підтримую друзів»).

           Тренінг «TEAM UP»  — це побудована тілесно-орієнтована програма психологічної допомоги, яка сприяє навчанню шляхом залучення дітей у спільні активні дії, ігри й фізичні вправи. Програма включає різні групові ігри, спортивні вправи, танці й фізичну творчість, тренування, пісні, вправи на керування тілом і дихальні практики, створені задля покращення соціального, фізичного, культурного й емоціонального благополуччя дітей. Дана програма впроваджувалась у 120 країнах світу.

         Тренінг «Я підтримую друзів» визнає активну залученість і здатність дітей і підлітків, дівчат і хлопців розвивати навички підтримки своїх друзів, і гарантує, що вони можуть робити це безпечно під пильним наглядом дорослих і з урахуванням принципів захисту дітей. Оскільки діти та підлітки часто першими спостерігають і дізнаються про проблеми своїх друзів, дорослі зобов’язані підтримати й навчити їх тому, що говорити й робити, та коли шукати підтримки. Тренінг «Я підтримую друзів» дає дітям і підліткам можливість надавати ППД під час кризи за принципом «рівний-рівному». В закінчення тренінгу учасники отримають сертифікати.